Opzeggen


Ghostery Enterprise helpt u te begrijpen hoe bedrijven uw gegevens verzamelen en gebruiken – vaak om reclames op u te richten – en geeft u de mogelijkheid zich af te melden als u dat wilt. Wanneer u zich afmeldt bij een bedrijf via een Ghostery Enterprise-webpagina, stuurt Ghostery Enterprise een bericht naar de servers van dat bedrijf. In dit bericht wordt gevraagd of een opzegcookie van de servers wordt teruggestuurd en opgeslagen op uw computer in de vorm van een browsercookie

Met de meeste webbrowsers kunt u de inhoud van cookies zien die op uw computer zijn opgeslagen. Hierdoor kunt u zelf controleren of er opzegcookies zijn. Dit is bijvoorbeeld wat Firefox laat zien voor een opzegcookie voor DoubleClick:


 

Om de inhoud van een opzegcookie van een specifiek bedrijf te zien, gaat u naar deze pagina, u zoekt naar het bedrijf en klikt op de naam ervan. Als dat bedrijf een opzegmogelijkheid biedt, ziet u de gegevens van de opzegcookie onder het gedeelte 'Opzegcookies'.

Het is belangrijk te weten dat cookies niet worden gedeeld in de diverse webbrowsers. Zo slaan Internet Explorer en Firefox allebei cookies op een andere plaats op en kunnen deze elkaars cookies niet benaderen. Daarom als u zich heeft afgemeld bij bedrijf ABC in Internet Explorer, hebt u nog NIET opgezegd bij bedrijf ABC in Firefox. U moet het proces in Firefox herhalen om de afmelding te voltooien voor beide browsers.